Приоритетите на патриотите за 2020г.: Концепцията за ромите и гражданската несъстоятелност

Искрен Веселинов © Общество

„Водата е важна тема, въздухът е важна тема, има и други важни, но най-важната тема за Обединени патриоти е общество ли сме, единна нация ли сме или социалната разруха и умишленото окалване и принизяване на институциите вече дават своите отровни плодове и ни превръщат в сбор от мразещи се хора“, заяви председателят на ПГ на ВМРО в парламента – Искрен Веселинов.

Не минава месец без нагло, показно убийство или друго престъпление на маргинали. Правим се, че не забелязваме, а политиката на безразборно плащане на социални помощи създава вече второ поколение социопати – хора, за които законът не значи нищо, чуждата собственост не значи нищо, чуждият живот не значи нищо. Чувството за безнаказаност се възпитава още от люлката. Днес е случаят в Галиче, вчера беше Сотиря, Русе, Войводиново и т.н. и т.н., допълни народният представител.

Благодарение на участието в управлението на ОП ние имаме първи плахи стъпки в правилната посока – обвързахме социалните помощи с изисквания за образование, труд и социализация, приехме, че не може да има социално слаби, живеещи в дворци, каращи лимузини или гуляещи с дни за сметка на спокойствието на съседите си. Но това е крайно недостатъчно. Трябва системен подход, държавна политика, а не хаотични действия, защото кризата в тоя сектор значи просто едно – гражданска война. (Не глад, не жажда, а война на гетата срещу реда, закона и обществото).

Затова в началото на тази пленарна сесия категорично заявяваме: абсолютен приоритет за нас ще бъдат темите, свързани със  социализация на маргинализираните цигански общности. За това е нужно да се приеме и нова концепция. Чакаме тази концепция, изискваме от МС да я приеме. Наше основно оръжие трябва да бъде образованието – повишаване обхвата на 5- и 6-годишните деца в задължително предучилищно образование в подготвителните групи и създаването на позитивни навици у тях.

Настояваме и за задължително предучилищно образование от 4-годишна възраст и заплащане на таксите за детски градини от държавния бюджет.

Ще работим за повече патриотизъм в учебния процес, за възстановяване на предмета „Родинознание“ и завършване цялостния преглед на учебното съдържание и изчистване на тезите от антибългарска или джендър идеология. Въвеждане на военно обучение в училище също остава наш приоритет.

Ще направим стъпки за законодателно регламентиране и финансово обезпечаване на доброволната военна служба, за да засилим родната войска.

Наш основен приоритет остава и противодействието на битовата престъпност: ще предложим създаване на доброволни отряди за опазване на обществения ред, а също ограничени функции на общините в тази сфера. Ще искаме и иницииране на промени в Наказателния кодекс и в Закона за административните нарушения и наказания, които да доведат до премахване чувството за безнаказаност. Предложили сме вече нормативно регламентиране на наказанието „безвъзмезден труд в полза на обществото”, което да се прилага алтернативно на наказанието „глоба” за лица, които нямат възможност да заплатят наложената им глоба за извършени нарушения в горите например или при нарушаване на обществения ред.

Искаме приемане на нова наказателна политика и приемане на нов Наказателен кодекс (НК). Промяна на определението за маловажен случай с оглед противодействието на конвенционалната престъпност. Разширяване на обхвата на неизбежната отбрана, криминализиране проповядването на радикален ислям.

Поставяме си и нова цел: през тази календарна година НС да приеме закона за гражданската несъстоятелност – да премахнем института на вечния длъжник, на вечния роб на банки и лихвари.

С тези задачи влизаме в новия политически сезон. Не смятаме да напускаме управлението – не защото за нас то е самоцел или сме особено доволни от партньорите си, а защото излезем ли, ще влезе ДПС и циганизацията на страната ни и корупционните схеми ще бъдат изведени на ново, по-високо ниво.

Как започна политическата „нова година“ днес при откриването на деветата сесия на 44-тото НС, вижте обобщението тук.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!