Петима ръководни кадри в БФС задържани след спецакцията на ГДБОП вчера

© Общество

Резултатът от спецакцията на ГДБОП вчера, която блокира и двете сгради на Българският футболен съюз (тази на бул. Околовръстен път в Бояна и тази на ул. Цар Иван Асен) е петима задържани ръководни кадри.

Сред задържаните е шефа на съдийската комисия – Йордан Сталев. Според неофициална информация с която екипът ни разполага към момента разследването е за корупция и далавери със съдийските наряди за мачове, които са били уреждани от определена група хора. Иззети са множество документи от 14 годишното управление на Боби Михайлов и от двете сгради на БФС.

Отделно от това полицията почна да издирва феновете, които скандираха расистки неща и показваха расистки знаци, като вече има петима задържани (снимката им бе публикувана от МВР), а другите се издирват по провинцията.

 

 

Хронологията на случая през вчерашния ден започна с исканата оставка на Борислав Михайлов от Бойко Борисов, за което рано сутринта обяви спортния министър Красен Кралев в Министерски съвет. По-късно самият Борисов беше запитан да коментира, но загатна „изчакайте до следобяд“. На въпрос защо, той отговори, а нищо. Оставката била искана заради расисткия скандал и слабите игри.

По-късно от редовната обиколка на премиера из страната, след като операцията вече беше в ход той коментира, че тя не е била планувана след мача с Англия и главната причина за исканата оставка е това.

В крайна сметка след промяна на решението си няколко пъти, Боби Михайлов подаде оставка, като в петък тя ще се обсъжда на изпълком, който ще трябва да я гласува.

Очаква се по-късно днес спецпрокуратурата да даде повече подробности по разследването.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!