План на правителството на САЩ прогнозира пандемия до 18 месеца и липса на стоки

© Общество

Това гласи план на федералното правителство на САЩ за справяне с коронавируса.

В планa, който се състои от текст над 100 стр. пише, че президента трябва да мобилизира частния сектор, защото в момента е нужна „безпрецедентна реакция“.

„Пандемията ще продължи 18 месеца или по-дълго и може да включва множество вълни, което ще доведе до недостиг на стоки.

Възможно е да има недостиг на продукти за здравеопазването и спешните служби. Това включва диагностика, медицински консумативи, лекарства и персонал.

Държавните и местните власти, както и инфраструктурните и комуникационни канали, ще работят под постоянен стрес и могат да станат по-малко надеждни“, пишат експертите на правителството на САЩ.

Въпросният план е бил подготвен единствено за правителството, но източници на вестник „Ню Йорк Таймс“ го водят до корицата на изданието в брой издаден през изминалата седмица.

Изпълнявайки въпросният план, в петък президента Доналд Тръмп задейства Закон за военновременното производство от 1950 г., който разрешава на държавния глава да задължи американската индустрия да увеличи производството на консумативи от първа необходимост като респиратори и защитни облекла за здравните работници.

С въпросния закон Тръмп вече има право да взима директни заеми, гаранции за заеми или да поеме ангажименти за закупуване, субсидии или други стимули, които да са мотиватор на индустриалния бизнес в страната, който да окаже помощ на държавата в кризата.

Припомняме, че през миналата седмица Доналд Тръмп стана основният кандидат на републиканската партия в страната за следващ кандидат за президент (тоест за 2 негов мандат), след като спечели вътрешните избори в партията в страната.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!