Пловдивският митрополит Николай за пореден път скандализира, този път с последен модел Ауди

© Общество

Пловдивският митрополит Николай за пореден път скандализира обществеността. За пореден път той беше “център на внимание” в социалните мрежи и в раздумките на хората, но този път с автомобила си.

Този път дядо Николай беше засечен пред търговски център в града в който служи на църквата със скъп немски автомобил, което породи множество коментари на кадъра в социалните мрежи.

Проверка на нашия екип в сайт за автомобили показа, че автомобилът на митрополита е Ауди А8 и струва около 50 хиляди лева.

Нашият екип потърси Пловдивската Света Митрополия, но никой от там така и не вдигна телефона си за да коментира кадъра. В него освен дядо Николай участва и друг служител на митрополията, който нашият екип не разпозна.

Обяснението за колата на свещенника, въпреки обетът, който Божиите служители дават (т.нар. “монашески обет за отделяне от светското” )  може да търсим в песента на Слави Трифонов – Едно ферари с цвят червен чийто текст гласи:

(Ако знаех само аз, номера на Господ Бог, щях да му звънна, и каквото боже дадеш едно за теб, едно за мен).

Всъщност обаче извън хуморът около кадъра, именно това е причината доста хора в днешно време да се отдалечават от църквата, виждайки все по-нахално и лошо отношение на слжуителите в нея, и най-вече на високопоставените такива, които в личния си живот използват скъпи автомобили. През годините такива случаи не бяха рядкост, а наскоро при посещението на Папа Франциск, същият Пловдивски Митрополит – Николай заяви, че папа Франциск иска да посрещне Антихриста.

Ако тази тенденция продължи, неминуемо това ще доведе до още по-голям отлив от църквата на миряни, а скандалите в Светия Синод за различните постове и толерирането на подобни тенденции също допринася за това.

 

Общество ОРГ

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден