Полицейска акция начело с главния прокурор и вътрешния министър „затвори“ с. Галиче

Галиче © Общество

Рано тази сутрин в 6:30ч. в небезизвестното с. Галиче започна полицейска акция

На  територията на с. Галиче, област Враца е  започнала специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, за проверка на лица с криминални прояви и срещу нарушения на обществения ред. На място има засилено полицейско присъствие, като и на входовете/изходите на селото също са поставени полицейски патрули, които проверяват минаващите, сочи прессъобщение на МВР от рано тази сутрин.

Къщата на убитата и изнасилена 18 годишна Андреа Руменова

Акцията на МВР и прокуратурата е последствие от жестокият акт на 17 годишния криминално проявен Аксел Олеков, който изнасилва и убива 18 годишното момиче в нейната собствена къща.

Той е направил пълни самопризнания затова, като е заявил, че е влязал в къщата чрез отворен прозорец. Момичето е живеело само, защото близките и са били на гурбет, а убиецът и е живеел при баба си и дядо си в къщата срещу майката на Андреа.

Това се случва в ромската махала на Галиче, а двамата са от ромски произход.

Главният прокурор на Република България Иван Гешев също е в село Галиче във връзка с операцията.

На място са и министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Главният прокурор е разговарял с кмета на община Бяла Слатина Иво Цветков, с кмета на с. Галиче Страхил Стоянов, както и с жители на населеното място. Иван Гешев и Младен Маринов са поели ангажименти в рамките на функционалната компетентност на всяка една от институциите, които представляват, за опазване на обществения ред в селото.

Убиецът на Андреа – 17 годишният Аксел Олеков е криминално проявен и е бил задържан заедно с братовчед си Десислав Олеков в ромската махала на селото вчера следобяд.

Очаква се в 11ч. Иван Гешев, Младен Маринов, главният секретар на МВР да дадат брифинг в окръжната прокуратура във Враца по случая.

Общество ОРГ

Print0

Коментари · 1

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • Avatar 13 ян. 2020 в 10:21

    Какво ли се очаква пак? Много шум за нищо… Изнасилват, убиват, всеки ден го гледаме в новините

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!