Положителни новини по темата „Брекзит“, паундът се вдигна

Джонсън Варадкар © Общество

Снощи премиерите на Великобритания – Борис Джонсън и премиерът на Ирландия – Лео Варадкар преговаряха по темата Брекзит, а крайното им заключение беше, че нещата са все по-близки до сделка. Те дискутираха и спорния въпрос с „твърдата“ ирландска граница, като дори излязоха със съвместно изявление:

„Проведохме подробна и конструктивна среща и дискусия. Положително настроени сме, че можем да постигнем споразумение преди 31 октомври и Великобритания да излезе от ЕС по подреден начин. Надяваме се, че разбирате, че това са много деликатни моменти и момент от този наш период. Не можем да разкрием много подробности. Можем само да кажем, че имахме наистина положителна и смислена среща. Обсъдихме и чисто икономическите неща след евентуалното ни излизане“, заявиха те пред медиите на Острова.

На фона на тези изялвения и въпросната среща, които имат положителен отзвук спрямо Брекзит със сделка паундът се вдигна мигновено с 1,4 %. Все още обаче не са публично ясни условията за които Джонсън и Варадкар са говорили за Брекзит.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!