Внасят предложения за подобряване на разписания на градския транспорт в СОС

Градски транспорт София © Общество

Председателят на Комисията по транспорт на Столичния общински съвет Карлос Контрера подготвя предложения за ускоряване на пътуването с трамвайни и автобусни линии.

В средата на декември 2019г. той е възложил на Центъра за градска мобилност да извърши наблюдение по трамвайни линии 7, 10 и 22 и по автобусни линии 1, 11, 72, 117, 119, 204 и 280 със задача да се установи необходимостта от пускане на повече коли в пиковете часове, информират от неговата партия ВМРО.

Според Контрера в горините линии има проблеми в пиковете часове и там трябва да се добавят още превозни средства.

Той посочва, че по линии 204 и 280 са необходими поне по още един автобус в пиковите часове, за да не се стига до ситуации, в които пътници не могат да се качат и остават да чакат по спирките.

Отделно от това пускането на по още един автобус ще ускори придвижването и интервалите на движение ще намалеят. Особено през студения период на годината това би било важно за ползващите обществен транспорт в София.

Председателят на транспортната комисия към СОС отбелязва, че в сутрешните часове е наложително да се пуснат още автобуси по крайградските линии 117 и 119, които обслужват част от район „Кремиковци“. Имало много оплаквания, включително и подписки, че сутрин рейсовете са препълнени и работещите и учениците не могат да се качат.

Центърът за градска мобилност в момента извършва наблюдение по линиите и до края на месец януари 2020 г. трябва да е готов с анализа и разчетите по кои линии следва да се подобрят разписанията.

Карлос Контрера посочва, че веднага след като анализът е готов в транспортна комисия, ще бъдат внесени предложения за подобряване на транспортното обслужване чрез осигуряване на повече трамваи и автобуси по линиите. Общинският съветник от ВМРО разчита предложението да бъде подкрепено от всички членове на комисията без значение от партийната им принадлежност.

Нищо обаче към момента не се споменава за линии като 111, която е претъпкана в сутрешните и във вечерните пикови часове. Тя се обслужва най-често от малки автобуси, които не могат да поемат пътуващите, които чакат по спирките. Предлагаме Ви комплилация от видеоклипове събрана в 1, всички изпратени ни от наши читатели за линия 111. На първия кадър се вижда, че в автобус 111 в пиков сутрешен час не могат да се качат повече хора, заради разписанието и малкият размер на автобуса, докато на спирката има все още доста, доста чакащи.

В следващият кадър пък се вижда, че шофьор на автобус по линия 111 кара на заден ход след като не знае маршрутът по който линията се движи и след сигнал на граждани се връща назад за да завие. Автобусът отново е препълнен без възможност за качване на още хора в него. Информираме ЦГМ за натовареността на въпросната линия, като ще информираме и председателят на транспортната комисия – Карлос Контрера за проблема.

Ако и Вие имате подобен проблем с градския транспорт в София, пишете ни на news@obshtestvo.org

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!