Премиерът Борисов провери АМ „Хемус“ с джипа и се скара на инженера (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов инспектира с джипа си работата по изграждането на новия участък на магистрала "Хемус" и заплаши инженера с глоба ако го скара с еколозите. © Общество

Рано тази сутрин министър-председателят Бойко Борисов инспектира как върви работата по строежа на новия участък от магистрала „Хемус“.

Заедно с премиера в джипа му бяха вицепремиерът Томислав Дончев и главният строителен инженер

Инженерът обясни на Бойко Борисов, че цялото трасе, което виждат е археология и до декември месец от Министерството на културата трябва да кажат дали имат нужда от допълнителни разкопки.

Тук ли сте пипали баластрата? Казал съм, че ще има глоби за областни управители, за всички вас, ако още веднъж ме скарате с еколозите„, заяви твърдо Борисов към ръководителя на обекта.

Тази сутрин проверих напредъка по строителните дейности по АМ "Хемус". В днешно време няма технология, която да ни позволи в кратки срокове да приключим мащабните строежи. Всичко иска много усилия и години работа. Ако беше лесно – досега да е направено. Разпоредих на строителните инженери още днес да извикат природозащитните организации при участъка край р. Вит, да им обяснят, че се извършват аварийни дейности по почистването на коритото на реката. При обясненията, които получих – строителните инженери ме увериха, че със заповед на областния управител се почиства територията около мостовите съоръжения и коритото на реката, за да не бъде копрометирана целостта на мостовите съоръжения. Ако бъдат установени действия извън обхвата на заповедтта на областния управител, виновните ще бъдат санкционирани.

Posted by Boyko Borissov on Monday, 18 November 2019

Думите на премиера са във връзка с опасенията, че се подкопава коритото на река Вит и това крие риск от екологична катастрофа

Ще докарате еколозите тук да видят какво правим, ще им обясните и ще изпълните препоръките им. Разбра ли ме„, попита Борисов.

Ето и какво публикува премиерът в своята страница във Facebook.:

Тази сутрин проверих напредъка по строителните дейности по АМ „Хемус“. В днешно време няма технология, която да ни позволи в кратки срокове да приключим мащабните строежи. Всичко иска много усилия и години работа. Ако беше лесно – досега да е направено.

Разпоредих на строителните инженери още днес да извикат природозащитните организации при участъка край р. Вит, да им обяснят, че се извършват аварийни дейности по почистването на коритото на реката.

При обясненията, които получих – строителните инженери ме увериха, че със заповед на областния управител се почиства територията около мостовите съоръжения и коритото на реката, за да не бъде копрометирана целостта на мостовите съоръжения.

Ако бъдат установени действия извън обхвата на заповедтта на областния управител, виновните ще бъдат санкционирани„, написа Бойко Борисов.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!