Премиерът поиска оставката на Борислав Бихайлов (ВИДЕО)

Бойко Борисов © Общество

Премиерът поиска оставката на шефът на БФС – Борислав Михайлов. Затова съобщи на изявление в Министерски съвет лично спортния министър – Красен Кралев.

„В последните 4 години Министерството на младежта и спорта направи много за развитието на българския футбол. Построиха се много терени, много помощни терени, осветление, даваха се средства за развитие на детско-юношеските школи. Но след вчерашните инциденти, премиерът ми разпореди от днес нататък да преустановим всякакви отношения с Футболния съюз, включително и финансови, – до подаване на оставка на председателя Борислав Михайлов“, каза спортния министър пред медиите.

Множество от журналистите запитаха дали това държавата да се меси в управата на федерация или съюз не противоречи с правилника на УЕФА (конкретно за футбола), след като президента на БФС се избира с конгресно заседание.

„Това не е нарушаване на правилата на УЕФА. Те ще се нарушат, ако директно се интервенира във Футболния съюз. В момента казваме, че искаме оставката заради цялото състояние на българския футбол, заради инцидентите вчера. Това е. Ясно и категорично: Държавата не може да толерира подобно поведение“, заяви Кралев на финал, след което напусна залата, като обяви, че повече въпроси и подробности ще могат да бъдат зададени и чути по-късно от премиера.

По-късно премиерът обоснова казаното от Кралев с пост в социалната мрежа Фейсбук и коментира решението си на излизане от президентството, където заедно с Румен Радев обсъдиха ситуацията в Сирия и „кюрдското прочистване“ от Турция.

До голяма степен поисканата оставка се дължи и на факта, че президентът на БФС не даде акредитация на БТВ за мача с Англия, които го снимаха да тръгва от лекоатлетическата писта на Националния стадион с джипа си, взет от седалките на стадиона, нехаещ за покритието там, за което по-късно беше глобен отговорникът на стадиона. Вчера пък той си тръгна още в 70-тата минута, а по-рано през месеца заедно с конгреса въведе правила за забрана на вратари в професионалния футбол у нас, без паспорти от ЕС, което ще направи синът му Николай Михайлов титуляр във футболния Левски.

 

Общество ОРГ

Print0

Коментари · 2

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!