Приземиха аварийно правителствения „Фалкон“ с премиера на борда

Правителственият самолет "Фалкон" с премиера Бойко Борисов на борда аварира на връщане от Солун. Добрата новина е, че се приземи на летището в София без пострадали. © Общество
За технически проблем с правителствения самолет „Фалкон“ с премиера Бойко Борисов на борда, научи Общество

Министър-председателят Бойко Борисов преживя инцидент на борда на правителствения самолет. Това се е случило на връщане от Солун, при кацането в София на водената от премиера делегация в Солун.

Аварията

Проблемът е възникнал при навигационната система на самолета, който вече е на 20 години. Системата за навигация е изключила при захода за кацане към летището в столицата.

Добрата новина е, че самолетът е приземен успешно и няма пострадали

Припомняме, че предишният инцидент с правителствения самолет беше през април тази година. Тогава при кацане на летището в Брюксел „Фалкон“-ът спука гума. Тогава премиерът Борисов обяви, че само бързата и добра реакция на пилотите е спасила всички на борда. 

Преди 4 години, през февруари 2015 г. на правителствения самолет на борда отново бе отново министър-председателят Бойко Борисов. Тогава се наложи самолетът да кръжи над София и да кацне обратно, защото колесникът му не се беше прибрал при излитането за Брюксел.

Днес машината е приземена в София в ръчен режим и е била водена с команди от РВД.

Общество ОРГ
Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!