Продават вестник „Стандарт“ на търг

Продават вестник "Стандарт" на търг. © Общество

Частен съдебен изпълнител е насрочил публична продан за всички търговски наименования на вестник „Стандарт“. Доказателството за това се намира на личната страница на ЧСИ Милен Бъзински.

Търгът ще се проведе до края на работния ден на 18 декември в Софийския районен съд

Продават се търговската марка на вестника, всички вариации с нея и други наименования, които изданието някога е регистрирало. Сред тях спада и името „Чудесата на България“, под което медията организираше заедно с богатите общини в страната различни форуми.

Главният редактор на вестник „Стандарт“ Славка Бозукова потвърждава за продажбата, но отказва повече коментар по темата.

Купувачът ще бъде обявен на 19 декември в 11:00 часа, пишат в задълбочена публикация от сайта за разследвания „Биволъ“

Вестник „Стандарт“ от години се намира в тежко състояние като се раздели с над 90% от служителите си. Някои от бившите служители на медията са завели искове. Други са спечелили дела за неизплатени заплати и осигуровки

Главният редактор на седмичника Славка Бозукова е един от най-големите акционери в медията. Тя държи основния пакет акции в „Мастър Пи Ар“ АД, който е единият от двата собственика на „Стандарт нюз“ АД. Другият е неизвестната русенска група „Пресгрупа Утро“, която се смята за притежавана от Делян Пеевски чрез подставени лица, пише Биволъ.

Най-висока цена е определена за търговската марка „Стандарт“ – 140 000 лева. На 56 000 лв. е оценена „Стандарт медиа“. „Чудесата на България“ струва 28 000 лв.

Преди години вестник „Стандарт“ беше една от сравнително независимите български медии.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!