Прокуратурата се самосезира по разследването на испанските власти срещу премиера

Съдебна палата © Общество

Сезирането на прокуратурата е факт от статията на испанския „Ел периодико“, за която Обещство Ви информира в края на миналата седмица.

Ето какво обявиха от държавното обвинение в днешния ден:

„Прокуратурата на Република България се самосезира във връзка с изнесените на 21 февруари 2020 г. твърдения в статия на испанския вестник „Ел Периодико“ със заглавие: „Разследване за пране на пари в Барселона сочи към премиер-министъра на България“.

Сцел изясняване на сочените данни за извършено престъпление от общ характер, по линия на механизма за международното правно сътрудничество, ще бъде поискана официална информация от испанските власти.

В хода на проверката ще бъдат снети обяснения от всички посочени в статията лица, както и ще се изиска документация за осъществявани от тях предполагаеми сделки“, заявяват от пресцентъра на прокуратурата.

Припомняме, че премиерът Борисов, както и други български лица са разследвани от каталунската прокруатура и полиция за „мащабна схема за пране на пари“, посочи испанският вестник „Ел периодико“.

Ето и видеото, което от испанското издание публикуваха по случая:

Полицията и антикорупционната прокуратура на Каталуня/Испания разследват дали българският премиер Бойко Борисов е свързан със заговор за „международно пране на пари“ с крайна дестинация в Барселона, сочи испанска медия, позоваваща се на свои източници в прокуратурата на страната.Още по темата тук:https://obshtestvo.org/razsledane-za-prane-na-pari-v-barselona-sochi-premiera-na-bulgaria

Posted by Obshtestvo on Saturday, 22 February 2020

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!