Явор Колев за изказванията на Цветомир Найденов по негов адрес: Пълни глупости

Явор Колев © Общество

След като Ви запознахме от първо лице с мнението на Иван Костов за казаното от шефа на Ефбет – Цветомир Найденов днес в ефира на бТВ: „попитайте Иван Костов защо беше оттеглена кандидатурата на Пламен Орешарски за кмет на София“, то е време да Ви запознаем и с мнението на Явор Колев от ГДБОП.

Той е началник на отдел „Компютърни престъпления“ и член на Комисията по хазарта от квотата на ДАНС. Ето какво заяви Явор Колев в интервю за Общество ОРГ по повод изказването в ефира на бТВ на Цветомир Найденов, че Комисията по хазарта в която Явор Колев участва като член в УС е купена, а на него не може да му се има доверие като шеф на ГДБОП (той каза това заявявайки, че сайта на Ефбет е получил 5-тата най-голяма хакерска атака в историята на интернет, но няма на кой да се оплаче, защото не вярва на ГДБОП и Явор Колев, като намекна, че той е купен).

Здравейте! Г-н Колев, как ще коментирате обвиненията на г-н Найденов от ефира на бТВ тази сутрин, който заяви, че комисията в която членувате като управителен съвет е купена, и, че няма на кой да се оплаче в ГДБОП за евентуално компютърно престъпление, понеже мисли, че сте пристрастен/купен като шеф на този отдел в ГДБОП?

– Обаждам ми се Ваши колеги от сутринта, да. Аз не мога да ги коментирам тези неща. Какво да коментирам? Те се пускат ей така някакви неща – купени медии, купени държавни институции, какво ли не купено, просто ей така във въздуха… Аз не мога да го коментирам това.

Има си досъдебно производство в което прокуратурата си извършва необходимите действия. Какво да коментирам аз?

Г-н Найденов каза, че според него цялата Комисия по хазарта, в която Вие сте член на управителния съвет е купена. Как ще го коментирате?

– Да, цялата комисия е купена, как ли не. Какво да коментирам?

А как ще коментирате твърдението на г-н Найденов, че от 15 дни към сайта на Ефбет се извършва 5-тата най-голяма хакерска атака в интернет, но няма на кой да се оплаче, защото мисли, че сте купен/пристрастен и намекна, че Ви няма доверие?

– Ама моля Ви се, това са пълни глупости! Какво да му коментирам на това. Нямаме сигнали за такова нещо. Няма как да го коментирам отново това нещо, защото за мен е абсолютно непонятно.

В личностен план след като се информирате за казаното и отричате тези неща, смятате ли да заведете дело за клевета към г-н Найденов?

Ами това е въпрос, който предстои да го коментирам и с ръководството, а след това ще вземе решение.

А познавате ли г-н Божков и като член на управителния съвет на Комисията по хазарта получавали ли сте предложения за подкуп някога от някой?

– Какви са тези глупости, естествено, че не. Не го познавам. Нито съм имал подобни предложения от някой.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!