Радикална промяна в бюджет 2020: Забранява се работата на пенсионери на държавна длъжност

Пенсионерка работеща на компютър © Общество

Както по-рано днес Ви информирахме  и показахме бюджет 2020, той породи различни коментари, разсъждения и предложения в залата на Народното събрание днес и вчера в извънредното му заседание.

Все пак днес обаче той беше приет на 1-во четене. В него за следващата година са заложени икономически растеж от 3,3%, безработица от 4,1% и инфлация от 2,1 %.  От опозицията разкритихуваха управляващите, че бюджетът е със същите заложености като предишния или с други думи е  „повече от същото“.

Един  нов текст в бюджета обаче прави интересно впечатление. Според него пенсионерите в държавната администрация ще останат без работа, защото от 2020г. те няма да могат да работят на държавна длъжност.

Пенсионерка работеща на компютър

„Най-много ще бъде засегната системата – дирекция кис, която поддържа системата на гранична полиция, системата кпп, другите системи 90 на сто от тези служители ще бъдат засегнати от тази реформа и работата там ще спре”, заяви, Илия Хрисимов, който е заместник-председател на СФСМВР.

От Министерството на вътрешните работи обаче отговориха, че имат достатъчно кадри, а на местата на старите със сигурност бързо ще бъдат намерени нови и това няма да е проблем.

Статистиката сочи, че засегнати от промяната ще бъдат 1650 души, които по официални данни са на работа като държавни служители в страната и са в пенсия. Дали тази промяна ще доведе до липса на кадри, предстои да разберем.

 

Общество ОРГ

Print0

Коментари · 2

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • Avatar 18 ное. 2019 в 16:38

    къде точно е този текст и по какъв начин ще стане

  • Avatar 14 ное. 2019 в 21:43

    Хич не ми се вярва.Дайте доказателства !

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!