Ремонтът на виадуктите на АМ „Тракия“ приключи

Снимка на ремонтираните виадукти на АМ Тракия © Общество

Завърши ремонтът на виадуктите при 17-ти и 18-ти км на АМ „Тракия“ в платното за Бургас. С приключването на ремонтно-възстановителните работи се осигурява нормалното движение в отсечката от 14-ти до 20-ти км на магистралата, в двете посоки.

„Пътноподдържащото дружество „Автомагистрали“ ЕАД работи изключително мобилизирано, за да може предвидените дейности да завършат колкото се може по-бързо преди началото на зимния сезон“, пишат от АПИ.

На виадуктите при 17-ти км, с дължина 322 м, и при 18-ти км, с дължина 242 м, е рехабилитирана връхната конструкция – пътна плоча и греди. Съоръженията са с нова хидроизолация, асфалтобетонова настилка и тротоарни блокове. Подменени са парапетите и мантинелите, сочат вече изпълнените договри за ремонтите.

Положена е нова хоризонтална маркировка. В началото на месец юли т. г. приключи ремонтът и на виадуктите при 13- ти и 15-ти км на АМ „Тракия“ в посока Бургас. С рехабилитацията на съоръженията значително е подобрена пътната безопасност в този участък от автомагистрала „Тракия“.

„Осигурена е по-висока скорост и комфорт за преминаващите моторни превозни средства“, пишат още от пътната агенция.

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!