„Демократична България“ предложи на Борис Бонев и „Спаси София“ обща група в СОС (ВИДЕО)

© Общество

Лидерите на коалицията „Демократична България“ в лицето на председателят на „Да, България“ – Христо Иванов и на ДСБ – Атанас Атанасов направиха пресконференция с която да коментират изборните си резултати. Водеща тема естествено беше София и резултатите на формацията там.

„Призоваваме нашите приятели в „Спаси София“ да работим заедно в Общинския съвет, да сформираме обща група в него. Търсим тяхната подкрепа за нашите кандидати за районни кметове.

Никога не сме гледали на „Спаси София“ като свои опоненти, и направихме всичко възможно да избегнем разделно явяване. Имаше 8 срещи, с изключение на една, бяха инициирани от нас. Искам да уверя всички, че положихме сериозни политически усилия. Чух, че се спекулира, че става дума за его, това е смехотворно

Те заложиха на този принцип, знаете – едно отхвърляне на партиите, отрицание на партийния модел. Ние от една страна разбираме защо това се случва и се ангажираме да овладеем причините за това. Но няма работеща демокрация, трайни политически приоритети и общества, които се трансформират без партии. Няма развити и свободни демокрации без партии“, категоричен бе Иванов, като обаче призова да няма повече антагонизъм, а да се търси начин симпатизантите на гражданската формация и партийното обединение да работят заедно за напред, завърши Иванов.

Коментар направи и Борислав Игнатов, който се класира на 3-то място с малка преднина пред Бонев към моментното преброяване на бюлетините, което не е на 100% завършило:

„В някои аспекти сме си попречили, в друг аспект си помогнахме. Силната конкуренция води до успехи“, каза архитектът.

„Битката за промяната в София не е приключила. Продължава с битката за балотажите за районни кметове. „Демократична България“ има един сериозен резултат“ пък каза лидерът на ДСБ – Атанас Атанасов.

Днес Борис Бонев заяви, че не мисли да участва в коалиции нито с ГЕРБ и БСП, нито с други от партиите, като заяви, че няма да даде и насоки за кого да гласуват хората, които са гласували за него, тъй като той не смята, че това има смисъл. Той заяви, че ще гласува на балотажа, но и, че има 3 опции за това (включвайки опцията „не подкрепям никого“).

Видео от пресконференцията на „Демократична България“ вижте по-долу:

Общество ОРГ

Print0

Коментари · 1

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!