Румен Радев: Каквото ни е управлението на държавата, такъв ни е и футболът

© Общество

И президентът Румен Радев се включи в коментирането на разследванията в БФС, резултатът с мача с Англия и расисткия скандал около него. Ето какво каза той преди броени минути:

„Не трябва да съдим за футбола като някакво единично дело и явление в държавата. Футболът е огледалното й състояние. Каквото ни управлението на държавата, такова е управлението на българския футбол. Вчерашните действия са блестящо доказателство за това. Не искам в никакъв случай да се превръщам в адвокат на президента на БФС, най-малкото заради липса на характер на терен и заради самата игра. За мен е безпрецедентно държавата да се намесва по груб и недопустим начин в една абсолютно независима от държавата Федерация.“

Освен това мисля, че със самите призиви и обяснения, че тази оставка се иска заради расистки изстъпления, управляващите се саморазобличиха. Нито една организация не носи отговорност за поведението си на феновете. Нито една федерация не може да изземе органите на реда и държавата. Искането за оставка по този повод е паническо бягство от отговорност на хората, които по закон я носят, заяви Радев и все пак защити българските фенове от публикациите в британската преса вчера.

„Недопустимо е народ, спасил всички свои евреи по време на Втората световна война, да бъде обвързван с расизма“, заяви Радев пред Паметника на българския летец, където псотави венец по случай празника на авиацията и Военновъздушните сили, който е днес.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!