Русия диагностицира Валери Симеонов като „човек с болно въображение“

Сергей Наришкин и Владимир Путин © Общество

Това заяви в интервю за руската информационна агенция ТАСС – директора на руското външно разузнаване Сергей Иванов.

Въпросното изказване е направено по адрес на интервю на Симеонов, в което той споменава Русия и директора на службата за външно разузнаване Сергей Наришкин, като заявява, че Русия грубо се намесва във вътрешните ни работи чрез Наришкин, опитвайки да освободи Божков от ареста в ОАЕ чрез преговори с шейха на Дубай.

Ето и пълният текст на интервюто на Симеонов за предаването „Плюс-минус“ по Нова, което заяви и в залата на Народното събрание:

„Информацията ми е, че Сергей Наришкин се е срещнал с шейха на Дубай Мохамед бин Рашид ал Мактуми. Това е публикувано в арабски медии. Това е изключително неприятно и опасно. Васил Божков е в арест в ОАЕ и не е имал достъп до телефон и контакт с чужди хора. 

Сега вече има информация, че руски представители са се застъпили за него и са настояли за неговото освобождаване. Това е изключително груба намеса на Русия във вътрешните ни работи. За мен външно министерство трябва да привика руския посланик Макаров и да му поиска обянсения защо руската страна се опитва да осовбоди убиец от затвора. Това е шамар за българския суверинитет. Поведението на Русия е грубо вмешателство във вътрешните работи на България. Това е недопустимо“

Днес в интервю за най-голямата руска информационна агенция ТАСС, директора на руското външно разузнаване Сергей Иванов Наришкин заявява, че Симеонов е с „болно въображение“ 

„Разговорът с шейх Мохамед бен Рашид Ал Матум преди седмица беше доста продуктивен, но беше изключително по международни проблеми в сферата на безопасността и двустранното сътрудничество.

Само болното въображение на зам.-председателя на Народното събрание на България – Валери Симеонов, умножено по ниската му компетентност, биха могли да включат в дневния ред на толкова уважавани хора въпросът за български предприемач. Или необичайно изостряне на състоянието му“, заявява директора на службата за външно разузнаване в Русия – Сергей Иванов Наришкин.

Припомняме, че Симеонов внесе законопроект за изменение на Закона за хазарта с който от днес след обнародване в държавен вестник сектор „мек хазарт – лотарийни игри“ беше монополизиран от държавата. Въпреки, че този ход беше определен като противоконституционен от много прависти и редица бивши конситуционни съдии (виж в раздел Интервю), то законопроектът беше приет и обнародван. Като мотив Симеонов изтъкна здравето на хората за което се грижи с ограничаването на „търкането на билетчета“ за които си давали парите.

Няколко седмици по-късно обаче стана ясно, че явно Симеонов има вътрешно раздвоение, след като предложи законопроект за разрешаване на строене на ВЕЦ-ове в защитени зони. Тоест, зоните които се пазят от закона за да бъде екоравновесието пълно и хората да дишат чист въздух – не е важно, но е важно да ограничим търкането на билети, за да може хората да са здрави?! Ако не намирате логиката- попитайте зам.-председателя на Народното събрание.

Oбщество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!