СЕМ единодушно освободи Костов от длъжността директор на БНР

© Общество

Съветът за електронни медии единодушно и окончателно освободи генералния директор на БНР Светослав Костов от поста му. Петимата от членовете на СЕМ  гласуваха „за“. Нямаше нито глас „въздържал се“ или „против“.

Костов обяви, че ще обжалва решението и допълни, че не е чул мотиви от надзорниците.

С решението съветът показа, че или е над законите на страната, или цели дестабилизация на БНР„, каза генералният директор в оставка.

Повод за отстраняването на Костов са груби нарушения на Закона за радиото и телевизията заради безпрецедентното спиране на ефирното излъчване на 13 септември.Това, както и целият скандал, предизвикан от опита за сваляне от ефир на водещата от програма “Хоризонт” Силвия Великова доведоха до оставката.

До провеждането на нов избор за генерален директор на Българското национално радио временно изпълняващ длъжността става досегашният шеф на Архива в радиото Антон Митов

Той започва работа в БНР през 1977 г. като литературен сътрудник и редактор в програма „Христо Ботев“. От средата на 1995 г. до началото на 2002 г. заема различни ръководни длъжности в програмата, включително заместник главен и главен редактор. Между 2002 г. и 2013 г. работи в радио „Нет“, а след това и в университетското радио „Алма Матер“.

През септември 2013 г. се връща в БНР и оглавява „Мултимедийни програми“, където работи до юли 2016 г. Оттогава до момента ръководи „Архивен фонд“ на радиото.

В началото на 2020 г. или по-точно казано след 3 месеца СЕМ трябва да проведе конкурс за нов директор.

Общество ОРГ
Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!