СЕМ ще гласува освобождаването на шефа на БНР на следващото си събрание

© Общество

Днес Съветът за електронни медии се събра за да обсъди дали да спази ултиматумът си за който Ви информирахме или да го отхвърли.

В крайна членовете на съвета решиха да спазят думите си пред генералния директор на БНР – Светлослав Костов и гласуваха започването на процедурата по неговото освобождаване. Тя беше приета с 3 на 2 гласа „За“, последните от които пък бяха „въздържал се“.

Останалите неутрални бяха Бетина Жотева и Галина Георгиева, които искаха да чуят главния прокурор, който утре ще бъде изслушан от създадената парламентарна комисия по темата, както и да чуят доказателствата по темата.

„Каквото и да се случи, и с и без господин Костов, напрежението в радиото ще остане. Този проблем трябва да бъде разрешен на базата на факти, а не на емоции. Точно затова когато трябва да спазваме закона и да сме коректни спрямо хората в радиото“, заяви Жотева.

Председателят на СЕМ – Силвия Владимирова обаче обяви, че при всички положения решението за премахването на Костов от поста ще бъде взето с гласуване на следващото събиране на съвета. То се очаква да бъде сформирано следващата седмица.

„В тези 5 дни ще изпратим нашето решение до генералния директор на БНР, като той ще има възможност да изкаже своите възражения срещу нашите мотиви, които са изложени. След това съвета ще се запознае с тях и на следващото си заседание ще реши дали да прекрати мандата или да не прекрати мандата чрез гласуване на членовете на съвета“, заяви Владимирова.

Вероятността той да остане на поста е малка, след като прокуратурата отбеляза, че профилактика не е била нужна, което означава, че сигналът на радиото е спрял незаконно.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!