Шумен с пълен "стоп" на водата от чешмите в следващите 2 дни

ВиК Шумен - табела © Общество

Официалната причина според ВиК Шумен е „огромна авария на магистрален водопровод“, който доставя вода от яз. „Тича“.

Така малко по-рано през днешния ден стана ясно, че 200 хиляди шуменци ще останат без вода в следващите 2 дни.

„Беше изготвен план за отстраняването на няколко аварии по които работихме и преди тази по-голяма авария. Бе съобщено и, че водатата на гражданите ще се спре в петък сутринта и ще я пуснем в неделя. Заради тази авария обаче се наложи плановият ремонт да се извърши при форсмажорни обстоятелства, тъй като тръбата е с много голям размер, за ремонта й се наложи да дойде специален екип от Бургас“, е коментът на местното ВиК.

Ето и тяхното съобщение от вчера в сайта на дружеството:

„Във връзка с внезапно възникнала авария на довеждащия водопровод ще бъде спряно водоподаването в гр. Шумен на 15.01.2020 г. от 21:30 часа. Екипите на ВиК Шумен започват работа за отстраняване на аварията.

Тази авария и последвалото спиране на водоподаването промениха намеренията за начало на плановия ремонт, предвиден за сутрешните часове на 17.01.2020 г. На практика началото на планираните ремонти се измества с 24 часа напред“.

По-рано през месеца зам.-министъра на МРРБ Николай Нанков заяви, че Шумен не е заплашен от воден режим, като в яз.“Тича“ има достатъчен резерв за следващите 10 месеца. Ние обаче Ви информирахме, че сме чували това и за яз.“Студена“ в Перник. Предстои да разберем дали сценарият ще се повтори.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!