След искането за касиране, БСП инициира дебат за подобряване на изборното законодателство

Национален съвет на БСП с решение на заседание © Общество

Парламентарната група на „БСП за България“; инициира консултации за определяне на мерки, с които да се подобри изборното законодателство. В поканата, отправена до всички групи, социалистите аргументират нуждата от промени с оргомния брой недействителни гласове – над 600 000 общо, и подчертават необходимостта от въвеждане на машинно гласуване и изчистване на изборните списъци от мъртви души.

Те отбелязват и други пропуски в изборния закон, които дават възможност за подмяна на вота. Социалистите предлагат единодействие на всички партии за гарантиране на прозрачен и честен вот.

Предложението им е срещата да се проведе днес на 12.11.2019 г., от 11:00 ч. в зала „Запад“ на Народното събрание, преди извънредното пленарно заседание, казват от партията в съобщение до медиите.

През вчерашния ден пък от партията поискаха касиране на изборите в няколко общини сред които Горна Оряховица, Велико Търново и Шумен. Подкрепеният кандидат от тях в София – Мая Манолова направи същото.

„Внасяме 14 класьора с доказателствен материал за тежки нарушения. Установихме стотици нарушения на изборните правила, които класирахме в четири групи“, заяви Манолова.

„И на двата тура победиха. БСП имат 15 съветниции, ГЕРБ – 27 в София. Тя иска касиране на изборите в София. И аз искам касиране на изборите за президент, ама то мандатът му вече свърши”, пък каза премиера по случай исканията на левицата.

 

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!