След оставката на Димов, социолозите и хората в Перник очакват и оставката на Аврамова

Петя Аврамова © Общество

След като през миналата седмица Министърът на околната среда и водите Нено Димов подаде оставка и беше задържан и обвинен, социолозите очакват същото да се случи поне със сдаване на поста за Петя Аврамова.

„Имаме една много зле функционираща администрация. Съчетание на некадърност, глупост и корупция. Това създава криза след криза – с водите, с медицината и с образованието. Затова един от основните проблеми според него е, че няма експерти по водите.

Г-н Борисов разбра нещо много важно, обществото може да го свали от власт. Той си дава сметка, че трябва да играе за ретуширане на общественото недоволство. Според мен това е само началото на поискването на оставки.

Отговорността за водната криза в Перник не е само на Нено Димов, принципал на ВиК дружеството в града е и МРРБ. Очаквам и заради скандалите с тол системата и заради множеството други скандали в МРРБ заедно с водната криза в Перник тя също да си подаде оставката скоро“, заяви социологът Кольо Колев.

Искането на гражданите

Както преди Ви информирахме преди Нова година гражданите на Перник започнаха своите протести с искане на оставките на Нено Димов и на Петя Аврамова.

Протестите в Перник все още продължават към днешна дата, като едно от исканията на протестиращите остава – оставката на министър Аврамова.

По-рано през месеца и превозвачите поискаха нейната оставка, като я обвиниха в некомпетентност, когато тя каза на премиера, че тол системата ще е готова на 6 януари в предновогодишния последен Министерски съвет за 2019г. Сделката между премиера и превозвачите обаче ги раздели и ги отказа да протестират само и единствено за оставката й, след като постигнаха част от исканията си за промяна на тарифите и обхвата в тол системата.

Дали все пак всички протести, искания и очаквания за оставката на Петя Аврамова ще останат – предстои да разберем в идните дни. Дали премиерът Борисов ще поиска нейната оставка също не се знае, но е възможен вариант с оглед на скандалите, които се натрупаха около нея.

Общество ОРГ

Print0

Коментари · 1

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • Avatar 14 ян. 2020 в 13:33

    Нено Димов отнесе всичко, а Аврамова, че не е компетентна по нито 1 въпрос и, че ВиК-то и се води на нея – нищо. Браво на Бойко! Въпросът е докога ще го траем….

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!