След протеста на инструкторите кормуването остава само 31 часа

След протеста на автоинструкторите, часовете по кормуване остават непроменени. © Общество

Въвеждането на GPS системата също се отлага

За разлика от повечето протести у нас, след които рядко се променя нещо съществено, точно протестът на автоинструкторите постигна своето. Той успя да спре увеличението на часовете по кормуване и оскъпяването на шофьорските курсове. Припомняме, че на 14 януари инструктори от цялата страна блокираха с 400 учебни автомобила центъра на София.

Инструкторите надделяха в преговорите с чиновниците от две министерства – образователното и транспортното

Резултатът от протеста е, че часовете по кормуване засега остават сегашните 31 и няма да се увеличават на 42, каквато беше идеята. Въвеждането на GPS система за следене на учебните коли дали ходят на извънградски маршрути и по магистралите, също се отлага.

Към момента един шофьорски курс излиза средно между 700 и 800 лева с включени всички такси. Ако часовете по практика станат 42, цената му ще е около 1000 лв.

Разширява се съставът на работните групи, които да подготвят промени в учебната документация и правилата за провеждане на теоретичната и практическа подготовка на кандидат-шофьорите. Очаква се новата нормативна уредба да е готова след около половин година.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!