„Спаси София“ към общината: Защо заличихте бус лентата на Цариградско? (ВИДЕО)

спаси софия със сигнал към столичната община за изтрита бус лента на цариградско шосе © Общество

БУС лентата по „Цариградско шосе“ между бул. „Яворов“ и кв. „Изток“ е премахната. За това алармираха от гражданската организация „Спаси София.

липса на бус лента на цариградско шосе

Проверка на Общество ОРГ показа, че действително липсват 240 метра от бус лентата

Избраният за общински съветник Борис Бонев и Андрей Зографски от  „Спаси София“ публикуваха във Facebook страницата на групата текст и видео с призив бус лентата незабавно да бъде върнатта.

Коя калинка в Общината реши да премахне БУС лентата по бул. Цариградско шосе? Призоваваме тя веднага да бъде върната, най-малкото защото в програмата на г-жа Фандъкова има обещание за нови БУС ленти, а не премахване на съществуващите. #СпасиСофия

Posted by Спаси София on Thursday, 31 October 2019

Коя калинка в Общината ѝ хрумна това и с какви мотиви е заличена единствената истински работеща БУС лента в столицата? Решението е толкова абсурдно, че няма за стотен път да обясняваме защо даването на приоритет на градския транспорт е ключово в борбата с мръсния въздух и задръстванията.

Питаме ви директно, Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova: защо се махат БУС ленти след като в предизборната ви програма пише „увеличаваме с 20% скоростта на градския транспорт с нови БУС ленти“? Настояваме за отговор, защото този акт поставя под тежки съмнения вашите намерения и способност да изпълните каквото и да е от шарената ви предизборна програма с черно-бяла корица.

Г-жо Фандъкова, очевидно е, че членовете на Вашия екип откровено не знаят какво правят. Първо слагат камери за контрол, хвалят се с тях, а след месец заличават БУС лентите. Вместо да правите нови, както публично обещахте на всички дебати, вие изтривате най-необходимите. Как ще постигнете обещаното от вас „ускорение на промяната“, като всеки път след крачка напред, правите две назад?

Съветваме ви да възстановите БУС лентата скоропостижно, така както я изтрихте и веднага да освободите виновните, допуснали тази глупост!“, написаха от „Спаси София“.

От общината обясниха, че е „реорганизацията след кръстовището с бул. „Яворов“ е направена с цел да се намалят задръстванията, които се образуват там ежедневно„.

спаси софия вдигна скавдал на столичната община за изтрита бус лентна на булевард цариградско шосе

Наши читатели, които пътуват с автобус по бул. „Цариградско шосе“ всеки ден ообаче споделиха пред екипа ни, че заради премахването на бус лентата, тази сутрин пътуването им всъщност се е увеличило.

Общество ОРГ
Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!