Тошко Йорданов подаде документи за регистрация на партия „Няма такава държава’

Сценаристът на Слави Тошко Йорданов носещ няколко папки с подписи за регистрация на партия "Няма такава държава" © Общество

Сценаристът от редколегията на „Шоуто на Слави“ (което вече се казва „Вечерното шоу на Слави Трифонов“) – Тошко Йорданов подаде документи за регистрация на партия „Няма такава държава. Toва се случи днес в Софийски градски съд. Той беше придружаван от хора от екипа на шоумена.

След като през миналия месец Станислав Трифонов (както е истинското име на Слави) учреди партията си, за което Ви информирахме сега пред него остана чисто фактическата регистрация.

Екипът на Слави регистрира партия "Няма такава държава"

Тошко Йорданов заяви, че от екипа на Слави са събрали 3700 подписа с които да основат политическия си проект.

Мнозина правни анализатори прогнозираха, че по Закона за политическите партии съдът би трябвало да не допусне такова име на политически проект. Други прависти обаче отрекоха това, като заявиха, че няма текст, който да задължи съда да го прави.

Дали партията ще остане с такова име предстои да разберем. Това ще стане в малко повече от едномесечен срок в който съдът ще трябва да се произнесе. Към момента не е ясно и кой ще е политическият път на бъдещата партия – наляво или надясно.

Иначе вчера от 19ч. стартира новата телевизия на Трифонов – 7/8 ТВ, която излъчва програма от 19 до 24ч.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!