Тръмп: Ще унищожа и залича икономиката на Турция

© Общество

Американския президент Доналд Тръмп заплаши, че „напълно ще унищожи и заличи“ икономиката на Турция в случай, че държавата „прекрачи границата“ в действията си в Сирия.

Ако Турция направи каквото и да било, което аз, в огромната си и недостижима мъдрост, смятам за прекрачване на границата, напълно ще унищожа и залича икономиката на Турция „, заяви държавният глава в Туитър.

Припомняме, че миналата година разривът в отношенията между САЩ и Турция доведе до срив на турската лира, който доведе до обезценяването на валутата с близо една трета.

Тази година отношенията между двете държави бяха допълнително обтегнати заради решението на турската страна да закупи руски отбранителни системи С-400.

Заплахата на Тръмп идва след като САЩ обявиха, че ще изтеглят войските си от Сирия, оставяйки инициативата в региона на Турция

Въпреки отправената от Тръмп заплаха, американският президент е провел разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган. Двамата са се разбрали да проведат официална среща във Вашингтон през ноември.

Общество ОРГ
Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!