Търговският регистър спря да работи за пореден път

Търговския регистър - сграда © Общество

Днес от рано сутринта сайтът на търговския регистър не работи в използваемата му част в раздел „Справки“ и раздел “ Вписвания, обявявания, заличавания„, тоест основните функции на сайта за информация спрямо бизнеса у нас .

Екипът ни се свърза с представители на Търговския регистър с цел да получи информация какво е довело до проблема и кога той ще бъде отстранен, след като десетки наши читатели ни сигнализираха за проблема.

От там обаче заявиха, че нито имат информация от какво е породен проблема, нито кога той ще бъде отстранен – „Знаем само, че е от рано сутринта“, заяви слижтелката в пресцентъра на държавната структура.

Припомняме, че това не е първият път в който Търговския регистър не работи. Първият „критичен“ случай свързан с него беше във началото на август, миналата година, когато той не работеше цели 17 дни. Тогава също нямаше информация каква е причината.

Тази година той отново спря, но само за два дни в началото на месец март. Въпросните спирания и хакерската атака срещу НАП, както и други подобни „сривове“ на сайтове на държавни институциии с голям обем от информация накараха много хора да се замислят – как се пази дигиталната сигурност на българските граждани и вслучая бизнес?


Очаквайте подробности!

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!