Убитият ирански генерал Солеймани е планирал атентат в България

В американски документ се твърди, че убитият от САЩ ирански генерал Солеимани е планирал атентат и в България. © Общество

Изненадващата информация идва от резолюция, внесена в сената на САЩ

Убитият ирански генерал Касем Солеймани е планирал терористична атака в България. Това става ясно от резолюция №466, която е била внесена в Сената на САЩ.

Документът е входиран, „за да се отдаде почит на членовете на американските въоръжени сили и разузнаването, които изпълниха мисията, при която бе убит Касем Солеймани, както и за други цели“.

Според резолюцията, ген. Солеймани е „мозъкът“ за терористичните атаки в Ирак и Афганистан, „при които стотици американски граждани загубиха живота си

Касем Солеймани е планирал или подкрепял редица терористични атаки срещу САЩ и нейните съюзници, включително заговора през 2011 г. за убийството на саудитския посланик в САЩ Адел ал Джубе. Освен това е планирал и атаката срещу американското посолство в Багдад на 31 декември 2019 г. Планирани са атаки още в а Германия, Босна, България, Кения, Бахрейн, Турция и другаде“, пише в документа.

Припомняме, че иранският генерал беше убит от американските военни в Ирак чрез нападение с дрон на 3 януари 2020 г. В заключението на внесената в сената резолюция се посочва още, че „борбата срещу Иранската републиканска гвардия, нейните сили „Ал Кудс“, и всички организации, свързани с тях, са заплаха за националната сигурност на САЩ.“ Борбата с тях щяла да продължи.

Общество ОРГ

Print0

Коментари · 1

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • Avatar 15 ян. 2020 в 16:21

    Ха,ха..
    Пълни глупости!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!