Днес готвят нов протест срещу кандидатурата на Гешев за главен прокурор

© Общество

Продължават протестите срещу избора за нов главен прокурор. Единствената кандидатура избрана от прокурорската колегия е на Иван Гешев.

Последният протест срещу неговата кандидатура беше преди 2 седмици, а организацията бе на гражданската инициатива „Правосъдие за всеки“, които са се наели с организирането и на днешния протест (кадри от последния протест може да видите тук, както и в нашата фейсбук страница ТУК).

Протестите против кандидатурата на Гешев започнаха още в края на месец юли, но до момента нямат резултат, като нито той е оттеглил кандидатурата си, нито има конкурент за поста. Прокурорската колегия продължава да го подкрепя, а единствена от правните съсловни организации – адвокатската колегия се обяви „против“ неговата кандидатура.

Днес премиерът Борисов обяви от студиото на бТВ, че било редно прокурорите да си избират кой да ги управлява и, че нямал против кандидатурата на Гешев.

Мотото на протеста днес е „Да запалим Светлината в Мрака – ЗА Право и Свобода!“ Началният час е 18:30ч., а мястото – пред Съдебната палата в София. Предвидено е протестът да продължи до 20:30ч, като повече информация за събитието може да намерите ТУК.

 

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!