В "деня на учредяванията" се създаде и Национален борд за разследване на произшествия в транспорта

Министерски съвет © Общество

Днес освен да учреди“ „Български ВиК Холдинг “ ЕАД – София за 1 милиард лева, Министерски съвет реши на редовното си заседание да създаде Национален борд за разследване на произшествия в транспорта. Тоест, роди се поредният нов разследващ орган.

Произшествията във въздушния, водния и железопътния транспорт вече ще се разследват от Национален борд. Правителството прие днес постановление за създаване на новата структура и правилник за дейността й.

Бордът ще бъде постоянно действащ колегиален орган, който се ръководи от управителен съвет, състоящ се от трима членове, в т.ч. председател и двама заместник-председатели. До този момент дейността се извършваше от Звено към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Служителите на екипа преминават на щат към Националния борд. Общата му численост e 11 щатни бройки. Със същото постановление се изменя и допълва Устройствения правилник на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. По този начин ще се оптимизира и подобри цялостната дейност на агенцията.

Основната цел е да се постигне ефективност на контролната и административно-наказателна дейност, заявяват от правителствената пресслужба. 27-те областни отдела се трансформират и контролната и административно-наказателната дейност ще се осъществява от 8 регионални дирекции (София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Плевен, Русе, и Враца). В същото време, за обезпечаване на административното обслужване и изпитите, провеждани от агенцията, е предвидено сформирането на областни отдели в рамките на съответната регионалната дирекция.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!