Волен пак дава заден, готов да подели властта си с Валери Симеонов

волен сидеров валери симеонов © Общество

Волен Сидеров вече е готов да сподели с Валери Симеонов ръководството на парламентарната група на „Обединени патриоти”.

Сидеров днес изрази пред репортери в парламента притесненията си, че трите партии от коалицията – ВМРО, НФСБ и „Атака”, ще се явят разделени на евроизборите.

Той припомни за оставката на Валери Симеонов като вицепремиер: „Малко ми се сърди, че аз съм му я бил искал, но в крайна сметка имаше основание, имаше грешки. Когато има грешки, аз ги посочвам на моите партньори и казвам „поправете ги”, за да сме по-добри, по-силни. Ако грешките се повтарят и не се осъзнават, ставаме по-слаби. Ето сега ще отидем на избори незнайно как – може би разделени.”

В момента Волен Сидеров се води единствен председател на парламентарната група на ОП.

След въпрос  склонен ли е на вариант съпредседателство, както искат от НФСБ, той каза: „Аз не разглеждам председателството на групата като някакъв пост. Те двамата (Валери Симеонов и Красимир Каракачанов) станаха вицепремиери. Наскоро казах, че може би това беше грешка, но тогава не го отчетохме така.”

Според Волен Сидеров така са загубили връзката и „центъра на отбора”.

„Дали искат да сме съпредседатели, предполагам, със Симеонов – аз нямам нищо против. Това не е мой някакъв самоцелен пост. Това не е пост въобще. Да ръководиш парламентарна група от три партии е доста сложна работа. И ако те настояват за съпредедателство и ВМРО са съгласни, аз нямам нищо против”, каза още Сидеров.

В събота ВМРО имали Конгрес, на който той бил поканен.

По информация на „Флагман” засега разговори за промени в ръководството на парламентарната група на са водени.

Въпросът обаче бил поставен пред няколко седмици от НФСБ на коалиционна среща между трите формации от „Обединени патриоти”. Тогава трябвало да се водят разговори за общо явяване на евроизборите. На десетата минута обаче, след като Валентин Касабов поставил въпроса за промените в ръководството на парламентарната група, представителите на „Атака” напуснали със скандал.

От НФСБ след това поискаха да се явят само с ВМРО на евровота на 26 май. Разговорите обаче и с тях се провалиха.

Засега няма изгледи НФСБ, „Атака” и ВМРО да се явят заедно на евроизборите. Възможно е обаче двустранно обединение, примерно, между ВМРО и „Атака” или между ВМРО и НФСБ.

Не бива напълно да се изключва вариантът трите партии все пак да успеят да се разберат и да се коалират за евровота, което ще увеличи шансовете им за успешно представяне.

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!