Всички най-големи медии в света с фокус към българския расизъм

© Общество

Тежкото фиаско на националния ни отбор по футбол, който загуби с 0-6 домакинството си спрямо Англия е най-малкото зло за страната ни в момент, в който целият свят говори за расисткия скандал, разиграл се снощи на Националния стадион „Васил Левски“.

Новината за българския расизъм и расистките фенове у нас, които подвикваха с маймунски викове към английските чернокожи футболисти и сочеха терена с нацистки знаци е отразено във всички най-големи световни медии като: CNN, NBC, CNBS, BBC, The Telegraph, The Sun, Daily Miror, Independent, NBC, Sky Sports, Sky News, Deutsche Welle, France press и всички световни медии за които може да се досетите, като дори в британската преса, в техните най-четени издания изместваме топ новината за годишната реч на кралицата – вчера (Вижте снимки от всички заглавия в световните медии в галерията по-долу, като сменяте снимките със стрелките наляво и надясно).

Най-голям отзвук от скандала има естествено в Англия, a и в САЩ, където в BBC, Sky News и CNN обсъждаха ситуацията на мача снощи в своите сутрешни блокове и коментарни предавания, включвайки кореспонденти от България, които да кажат как са се чувствали тук. По-долу може да видите и няколко видеа по темата от различни Британски и Американски световни медии:

Маймунските викове може да чуете във видеото, качено от „The SUN“ – ТУК.

На фона на всичко това, Ви информирахме, че премиерът Борисов поиска оставката на шефа на БФС – Борислав Михайлов и обяви, че държавата повече няма да работи с него, ако той не си я подаде.

Премиерът дори получи поздравления за позицията му от нападателят на Англия и играч на Манчестър Сити – Рахим Стърлинг, който също се разписа снощи.

Общество ОРГ

Print0

Коментари · 1

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!