Всяко чудо за 3 дни: Привидно САЩ и Иран заровиха томахавките

Иран САЩ © Общество

Президентът на САЩ и върховният представител на Иран в ООН направиха изказвания сочещи край на конфликта

„Докато аз съм президент на САЩ – Иран няма да има ядрено оръжие“, така започна речта си в Белия дом президентът на САЩ Доналд Тръмп по повод вчерашната атака на Иран над 2 военни американски бази в Ирак.

„Хората в Иран и самата страна ги очаква велико бъдеще, те обаче трябва да работят за това и да се вразумят. Ако агресията продължи, ще наложим много големи икономически санцкии на Иран“, продължи Тръмп.

Той заяви и, че от подобни конфликти печели Ислямска държава, и, че Иран и коалиционните сили в Ирак трябва да работят заедно срещу ИДИЛ.

Акцент в речта на Тръмп беше и това, че според него Америка е страната с най-голяма продажба на газ и петрол и те не се нуждаят от петрола на Близкия изток.

Изявлението на Тръмп за атаката на Иран над американските бази в Ирак

Изявление на Доналд Тръмп относно атаката на Иран срещу две военни американски бази в Ирак – вчера. Акцентите, които долавяме в речта на президента на САЩ са, че въпреки атаката той не бе настроен за война, а напротив, заяви, че Иран и хората в страната ги очаква велико бъдеще, за което обаче трябва да положат усилия

Posted by Obshtestvo on Wednesday, 8 January 2020

В същото време постоянният представител на Иран в ООН заяви, че страната не смята да продължава с „актовете на война“, като допълни, че ракетната атака е била прецизира така, че да няма жертви, а да нанесе материални щети. Маджид Тахт Раванчи както е името на въпросният ирански дипломат посочва още в писмо до организацията, че Иран е приключил с агресията, но само ако такава няма и от страна на САЩ.

Ще продължи ли конфликтът тепърва предстои да разберем, тъй като множество пъти сме виждали договорки и такъв тип знаци от лидери на големи държави, които са в състояние на конфликт, но често в последствие нещата са били съвсем други.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!