Започна дебатът за импийчмънт на Доналд Тръмп

Започна дебатът за импийчмънт на Доналд Тръмп. © Общество

Очаква се преди да гласува Конгресът на САЩ да заседава около 6 часа

Преди минути Камарата на представителите в САЩ започна дебата, предхождащ историческото гласуване по две обвинения в процедурата по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп.

Президентът на САЩ е обвинен в злоупотреба с власт и във възпрепятстване на работата на Конгреса

Преди началото на дебата, в дълго цели 6 страници гневно писмо, Тръмп заяви, че разполага с „по-малко права от тези, които са имали съдените вещици от Салем.“

Какво да очакваме?

Днес се очаква демократите, които разполагат с мнозинство в Камарата на представителите, да гласуват за импийчмънт, а републиканците – против.

Тръмп изрази надежда за честен процес в Сената

Същинската процедура за импийчмънт на Тръмп ще бъде в Сената. За да осъди Тръмп и да го отстрани от власт са необходими гласовете на две трети от сенаторите. Към момента от републиканското мнозинство там не са дали заявка да гласуват срещу президента.

В историята на САЩ Камарата на представителите само два пъти е обявявала импийчмънт. Първият път е срещу Андрю Джонсън в далечната 1868-а година. Вторият път е срещу Бил Клинтън през 1998-а година. Сенатът оправда и двамата.

През ноември 2020 г. в САЩ предстоят президентски избори. Доналд Тръмп вече обяви, че възнамерява да се кандидатира за втори мандат.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!