Защитата на Иванчева поиска отвод заради местните избори

© Общество

Адвокатите на бившия кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, на нейната заместничка Биляна Петрова и на бившия кмет Петко Дюлгеров поискаха отвод на целия съдебен състав на Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС) с председател Георги Ушев.

По време на заседанието Иванчева и Петрова заявиха, че заради мерките им за неотклонение не са успели да се включат в предизборните дебати за предстоящия местен вот

Припомням, че делото е на апелативна инстанция, след като спецсъдът ги осъди на по 20 и 15 години затвор, след повдигнато обвинение за вземане на подкуп в особено големи размери.

Припомняме, че основен свидетел по делото е бизнесменът Александър Ваклин.

Днес защитата направи искане за отвод на председателя на Апелативния специализиран наказателен съд Георги Ушев и целия съдебен състав.

Аргументът е словесната престрелка между съда и ВКС във връзка с правомерно издадени съдебни решения за определяне на мярката за задържане на Иванчева и Петрова.

Според Биляна Петрова председателят на АСНС Георги Ушев е заел страната на прокуратурата и ако има присъда, тя щяла да бъде осъдителна.

Петрова негодува, че с настоящата мярка за неотклонение „домашен арест“ излежава присъдата

Биляна Петрова настоява за отвод на цялата Апелативна прокуратурата с аргумент, че има данни за корупция.

Десислава Иванчева заяви, че иска отвод на целия Апелативен спецсъд

На 6 септември стана ясно, че Десислава Иванчева се кандидатира за кмет на София за местния вот на 27 октомври. Тя е подкрепена от Християндемократическа партия на България.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!